Ingredientai
- Perlinės kruopos 200 g
- Žirniai 150 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Čiobreliai 2 valg. š. susmulkintų
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žirnius ir kruopas atskirai išmirkykite per naktį. Ryte išvirkite, nukoškite, kruopas išplaukite ir viską kartu virkite apie 15–20 minučių pasūdytame vandenyje ant vidutinio kaitrumo ugnies.
2. Kai išvirs, nuo viršaus nupilkite vandenį ir suberkite su sviestu apkepintą, smulkiai supjaustytą svogūną bei toliau pavirkite, kol kruopos taps minkštos.
3. Paskaninkite košę sviestu, čiobreliais, viską gerai išmaišykite ir pavirkite dar penkias minutes.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės
- Rengiu šventę: Užgavėnės