Ingredientai
- Persimonai 1 vnt. vidutiniškai sunokęs
- Avokadai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. žievelė
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Garstyčių milteliai 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 žiupsnelis
- Salotos 2 sauja mėgstamų
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir supjaustykite avokadą kąsnio dydžio kubeliais. Apšlakstykite arbatiniu šaukšteliu citrinų sulčių. Nulupkite persimonus ir supjaustykite tokio paties dydžio kaip avokadas kubeliais. Plonai nuskuskite keletą citrinos žievelės juostelių.
2. Į dubenį kartu sumaišykite likusias citrinų sultis, alyvuogių aliejų, garstyčių miltelius ir druską. Gautu padažu apšlakstykite avokado ir persimono kubelius.
3. Pasiruoškite salotų dubenį, į jį pridėkite mėgstamų salotų lapų, ant viršaus suberkite persimonų ir avokadų kubelius. Ant salotų berkite maltus juoduosius pipirus, gardinkite citrinos žievele ir trupučiu petražolių. Prieš patiekdami, nesusigėrusį salotų padažą nupilkite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai