Ingredientai
- Persimonai 2 vnt. dideli, gerai sunokę
- Kiaušiniai 3 vnt. kambario temperatūros, baltymai ir tryniai atskirti
- Rudasis cukrus 180 g
- Jogurtas 150 g riebaus graikiško
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Speltų miltai 200 g viso grūdo
- Cukraus pudra 1 valg. š. apibarstymui
- Sviestas 1 arbat. š. kepimo formai ištepti
Kaip gaminti
1. Abu persimonus nulupkite, vieną supjaustykite griežinėliais, kitą nedideliame dubenėlyje sutrinkite šakute iki tyrelės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
2. Dideliame dubenyje išsukite kiaušinių trynius ir cukrų iki baltumo. Įmaišykite ir jogurtą, persimono tyrelę bei vanilės esenciją. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir lengvai išmaišykite, kad neliktų sausų produktų.
3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su druska. Šį plakinį dėkite į tešlą ir atsargiai, lengvais judesiais išmaišykite.
4. Dėkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir apdėliokite persimono griežinėliais.
5. Kepkite apie 30 min., kol parus, o į pyragą įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
6. Atsargiai išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!