Ingredientai
- Mielės 30 g
- Vanduo 1 st.
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Miltai 1 st. 1,5 - 2
- Karštai rūkyta šoninė: (įdarui) 100 g
- Faršas 300 g 300 - 400 jautienos
- Pomidorai 2 vnt. įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio - įdarui
- Mocarelos sūris 2 vnt. du rutuliukai su žalumynais - įdarui
- Pomidorų padažas 4 valg. š. 4 - 5
- Picos prieskoniai: (įdarui) 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Mieles sutrupinkite į šiltą vandenį, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (10–15 minučių).
2. Į dubenį su mielėmis suberkite miltus, supilkite aliejų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Miltų berkite tiek, kad būtų lengva minkyti. Tešlą uždenkite ir leiskite 20–30 minučių pakilti. Faršą apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais, druska.
3.Tešą iškočiokite, išpjaukite norimo dydžio nedideles picas ar kelias dideles ir įtieskite į aliejumi išteptą kepimo skardą.
4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite picų prieskoniais, puse fermentinio sūrio. Sudėkite faršą, plonai pjaustytą svogūną, mocarelą, plonai pjaustytą šoninę, pomidorų griežinėlius ir apibarstykite likusiu fermentiniu sūriu.
5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita