Ingredientai
- Miltai 500 g tešlai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. tešlai
- Mielės 20 g tešlai
- Vanduo 300 ml šilto - tešlai
- Cukrus 1 arbat. š. 0,5 - tešlai
- Druska 1 arbat. š. 0,5 rupios jūros - tešlai
- Sūris 200 g kietojo brandinto - įdarui
- Parmos kumpis 150 g įdarui
- Pomidorai 1 vnt. skardinė konservuotų be odelių - įdarui
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovintų pagal skonį - įdarui
- Gražgarstės 1 sauja šviežių - įdarui
Kaip gaminti
1. Ant didelės medinės lentos kelis kartus persijokite su druska sumaišytus miltus. Iš miltų suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite alyvuogių aliejų, sutrupinkite mieles, suberkite cukrų, užpilkite šiek tiek šilto vandens, visą duobutės turinį išmaišykite ir kelias minutes palikite, kad mielės pakiltų.
2. Tada po truputį į duobutę pilkite likusį šiltą vandenį, užberkite jį miltais ir užmaišykite tešlą. Išminkytą tešlą sudėkite į indą, užklokite drobiniu rankšluostėliu ir palikite valandą kilti.
3. Iškilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite, suformuokite kelis papločius ir dėkite juos į karščiui atsparią kepimo formą. Pomidoriukus iš skardinės sutrinkite šakute, aptepkite jais picos papločius, berkite džiovintų raudonėlių ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
4. Ant iškepto dėkite sūrio gabalėlių, kumpio griežinėlių ir nuplautų bei nusausintų gražgarsčių.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita