Ingredientai
- Miltai 625 g Tešlai
- Mielės 6 g Tešlai; sausų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. Tešlai
- Grybai 500 g Įdarui; šviežių voveraičių
- Vištiena 300 g Įdarui; filė
- Sviestas 1 valg. š. Įdarui
- Svogūnai 1 vnt. Įdarui
- Sūris 200 g Įdarui; tarkuoto brandinto
- Grietinėlė 2 valg. š. Įdarui
- Česnakai 2 skiltelės Įdarui
- Pomidorų padažas 2 valg. š. Įdarui
- Vanduo 1 st. Tešlai; šilto
- Druska 1 arbat. š. Tešlai ir įdarui; pagal skonį
- Cukrus 1 arbat. š. Tešlai; žiupsnelis
- Petražolės 1 valg. š. Įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. Įdarui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti.
2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą tešlą, ją sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite stovėti apie valandą, kad pakiltų.
3. Tada tešlą išminkykite, suformuokite norimo dydžio picos pagrindus ir iškočiokite.
4. Vištieną išvirkite garuose, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir suplėšykite šakute.
5. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite svieste.
6. Kai voveraitės bus beveik paruoštos, sumeskite vištieną, supilkite grietinėlę ir troškinkite, iki plėšyta vištiena sugers visą skystį ir masė taps tiršta.
7. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su petražolėmis.
8. Ant paruoštos picos tešlos saikingai tepkite pomidorų pastos, krėskite vištienos ir voveraičių, ant viršaus – svogūnų, česnakų ir petražolių mišinio, galiausiai užberkite tarkuoto sūrio.
9. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20–30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita