Ingredientai
- Bulvės 1 kg bulvių sluoksniui
- Sviestas 2 valg. š. bulvių sluoksniui ir 50 g faršo sluoksniui
- Pienas 125 ml bulvių sluoksniui
- Druska 1 žiupsnelis bulvių ir faršo sluoksniui
- Faršas 500 g jautienos, faršo sluoksniui
- Aliejus 2 valg. š. faršo sluoksniui
- Morkos 1 vnt. faršo sluoksniui
- Svogūnai 2 vnt. nedideli, faršo sluoksniui
- Šaldyti žirneliai 100 g faršo sluoksniui
- Jautienos sultinys 200 ml faršo sluoksniui
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų, faršo sluoksniui
- Petražolės 1 arbat. š. džiovintų, faršo sluoksniui
- Miltai 2 valg. š. faršo sluoksniui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų, faršo sluoksniui
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugruskite su karštu pienu ir sviestu.
2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Nuskuskite morką, supjaustykite šiaudeliais.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite faršą, petražoles ir čiobrelius. Nuolat maišydama kepkite faršą, kol išgaruos beveik visas skystis. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis pamaišydama virkite troškinkite apie 20 min. Pabaigoje įmaišykite atšildytus žirnelius.
4. Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, įmaišykite miltus. Šį mišinį sukrėskite į mėsos troškinį, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kai mėsos troškinys sutirštės, nukaiskite keptuvę nuo viryklės.
5. Stiklinį ar keraminį kepimo indą patepkite sviestu, sudėkite mėsos troškinį, tolygiai paskirstykite, ant viršaus sukrėskite bulvių košę.
6. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – apie 20 min.
Kulinaro patarimas. Bulvių košę galite pagardinti šviežiai tarkuotu muskato riešutu. Ant viršaus užberti tarkuoto sūrio. „Piemenėlių pyragą“ tiekite su savose sultyse konservuotais pomidorais arba marinuotais agurkėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Anglų