Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Kriaušės 4 vnt. prinokusios
- Graikiniai riešutai 1 st.
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Sūris 100 g baltųjų pelėsių
- Džemas 1 vnt. mažas indelis bruknių
- Riešutai 1 sauja kapotų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 2 vnt. kelios šakelės šviežių
- Svogūnų laiškai 1 sauja keletas laiškų
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Kelias skirtingų dydžių kepimo formas ištieskite kepimo popieriumi ir dėkite po lakštą atšildytos tešlos.
- Jos vidurį šiek tiek subadykite šakute, kad kepdama labai neišsipūstų.
- Kiekvieną lakštą saikingai aptepkite bruknių džemu. Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę ir, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis.
- Išdėliokite ant bruknių džemo, užberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir smulkintų svogūnų laiškų.
- Baltųjų ir mėlynųjų pelėsių sūrius sumaigykite šakute, peiliu arba stambiai sutarkuokite ir suberkite ant kriaušių.
- Ant viršaus užbarstykite čiobrelių lapelių, kapotų riešutų.
- Pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 12–15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita