Ingredientai
- Agurkai 1 vnt. Ilgavaisis
- Rikotos sūris 250 g indelis
- Sūris 25 g tarkuoto parmezano
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės ir II variantui: 2 šaukštai citrinų sulčių
- Avietės 40 g
- Lašiša 150 g
- Grietinėlė 100 ml plakamosios
- Krienai 2 arbat. š.
- Alyvuogės 40 g žaliosios papuošti
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų baltųjų; pagal skonį
- Trapios tešlos krepšeliai 8 vnt.
Kaip gaminti
I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės.
1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasūdykite.
2. Specialiu figūriniu peiliu agurką supjaustykite griežinėliais, vidų išskobkite ir įdarykite rikotos mase.
3. Ant viršaus dėkite po mėtos lapelį ir avietę.
II variantas. 8 trapios tešlos krepšeliai, 150 g lašišų filė, 100 ml plakamosios grietinėlės, 2 šaukšteliai krienų, 2 šaukštai citrinų sulčių, druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, kelios žaliosios alyvuogės (papuošti).
1. Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens. Puodą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
2. Nuvarvintus lašišų gabalėlius ir krienus sudėkite į indą, įpilkite šaukštą citrinų sulčių, įberkite prieskonių, pasūdykite ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.
3. Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min. padėkite šaltai.
4. Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita