Ingredientai
- Salotos 250 g įvairios
- Vynuogės 300 g
- Sūris 250 g švelnus fermentinis
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Vynas 2 valg. š. sausas baltas
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba kiti mėgstami prieskoniai
- Graikiniai riešutai 100 g
Kaip gaminti
- Salotų lapus nuplaukite ir suplėšykite gabalėliais.
- Vynuoges perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
- Fermentinį sūrį supjaustykite maždaug centimetro kubeliais, sūrį sutrupinkite.
- Viską suberkite į dubenį ir išmaišykite.
- Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nušluosčiusios nutarkuokite žievelę. Išspaustas jo sultis sumaišykite su vynu, aliejumi ir žiupsneliu druskos bei prieskonių.
- Apšlakstykite salotas. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele bei graikiniais riešutais.
- 20 minučių palikite pastovėti. Patiekite su bandele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita