Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Pomidorai 2 vnt.
- Vištienos krūtinėlė 500 g filė
- Pipirai 1 vnt. 1 -2 aštrių, žalių
- Imbieras 1 vnt. kelių centimetrų šaknies
- Juodieji pipirai 2 arbat. š. žiupsnelis iš malūnėlio patiekalui ir 1 arbat. š. - prieskonių mišiniui „Garam masala“
- Druska 1 žiupsnelis
- Ciberžolė 1 arbat. š. 0,5 - 1
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. 1 - 2 maltų čili
- Vištienos sultinys 1 puodelis 1,5 - tinka ir iš kubelio
- Kalendros 1 g žiupsnelis šviežios
- Prieskoniai 2 arbat. š. mišinio „Garam masala“ (galima nusipirkti krautuvėje arba pasigaminti patiems)
- Kalendrų sėklos: (0,5 - prieskonių mišiniui „Garam masala“ ) 1 puodelis
- Kuminai 4 valg. š. ketvirtis puodelio sėklų - prieskonių mišiniui „Garam masala“
- Kardamonas 42 vnt. 30 žaliųjų ir 12 juodųjų - prieskonių mišiniui „Garam masala“
- Laurų lapai 7 vnt. džiovintų - prieskonių mišiniui „Garam masala“
- Gvazdikėliai 12 vnt. prieskonių mišiniui „Garam masala“
- Muskatas 1 vnt. riešuto - prieskonių mišiniui „Garam masala“
- Cinamonų lazdelė 5 vnt. prieskonių mišiniui „Garam masala“
- Anyžiai 2 vnt. ankščių žiedinio - prieskonių mišiniui „Garam masala“ (nebūtina)
- Pankolis 1 valg. š. sėklų - prieskonių mišiniui „Garam masala“ (nebūtina)
Kaip gaminti
Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas
Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys |
- Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
- Pravėsusius prieskonius sudėkite į blenderį ir gerai sumalkite.
- Gautą maltą masę persijokite per sietelį. Likusius stambesnes daleles permalkite ir dar sykį persijokite.
- Supilkite gautą mišinį į sandarų indelį ir tris savaites galėsite mėgautis kvapniu „Garam masala“ aromatu.
Kario gaminimas
Recepto autoriaus nuotr./Pipirinis vištienos karis |
- Į didesnę keptuvę (patogiausia nelimpančią) įpilkite aliejų ir jį pakaitinkite ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, įberkite truputį druskos ir pakepkite kol paruduos iki auksinės spalvos.
- Sudėkite išspaustą česnaką ir sutarkuotą imbiero šaknį, išmaišykite ir dar pusę minutės pakepkite.
- Atėjo laikas ir smulkiai supjaustytiems pomidorams atsidurti keptuvėje – išmaišykite, uždenkite dangtį ir karts nuo karto pamaišydami kepkite kol jie gerokai suvirs. Beje, pomidorus reikia pjaustyti tikrai smulkiai!
- Įberkite ciberžolę, Garam masala prieskonius, čili pipirus, druskos, stambiai pjaustytus žalius pipirus ir viską sumaišykite.
- Sudėkite į keptuvę vidutinio dydžio gabaliukais supjaustytą krūtinėlės file, sumaišykite su keptuvės turiniu ir porą minučių pakepkite uždengę dangtį, karts nuo karto pamaišydami.
- Supilkite sultinį, uždenkite dangtį ir ant nedidelės ugnies leiskite skaniąjam kariui burbuliuoti apie 10 minučių.
- Iškentę šį nežmonišką laiko tarpą, atidenkite dangtį, įkvėpkite stebuklingo aromato ir suberkite šviežią sukapotą kalendrą.
- Drasiai pamalkite juodojų pipirų ir kelias minutes ant vidutinės ugnies pamaišydami nugarinkite karį iki norimos padažo konsistencijos (recepto autorius mėgsta vidutiniškai tirštą).
- Patiekalas paruoštas! Mėgaukitės vienu arba su virtais ryžiais ir lai Indijos saulė Jums nušvinta burnoje ir skrandžiuose.
P.S. Jei Jums pasiseks ir sugebėsite gauti šviežių kario medžio lapelių, 4-5 jų įdėti troškinimo pradžioje suteiks patiekalui visišką pilnatvę, tačiau ir be šio slapto ingredieno Jūsų karis turėtų būti skanus ir aromatingas.
Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys |
Receptą atsiuntė Artūras
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita