Ingredientai
- Bolivinės balandos (kynva) 45 g
- Pupelės 240 g konservuotų virtų ar jūsų pačių išsivirtų
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 0,5 vnt.
- Pomidorų padažas 350 g idealu, jei jis bus skirtas makaronams, su saulėje džiovintais pomidorais
- Špinatai 100 g
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Žolelės 1 arbat. š. džiovintų; baziliko, raudonėlio, mairūno ar kitų jūsų mėgstamų
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. kepimui
- Fetos sūris 50 g patiekimui
- Jogurtas 4 valg. š. natūralaus; arba grietinės; patiekimui
Kaip gaminti
Jei neturite kai kurių ingredientų, ieškokite alternatyvų. Sviestines pupeles galima keisti cannellini arba raudonosiomis pupelėmis. Špinatus galite keisti lapiniais kopūstais (ang.: kale), tik tokiu atveju pradėkite juos troškinti su visais ingredinetais, kad spėtų suminkštėti.
1. Įkaitinkite didesnį puodą, įpilkite aliejaus ir suberkite smulkintą svogūną bei riekelėmis supjaustytą morką. Kepinkite kol taps permatomi ir karamelizuosis (apskrus).
2. Suberkite į puodą džiovintas žoleles, pupeles, bolivinę balandą (kynvą), supilkite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir 2-3 stiklines vandens. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite su vos pradaru dangčiu 25 minutes.
3. Suberkite dalį smulkintų petražolių, dėkite špinatus ir pakaitinkite dar keletą minučių. Jei troškinys tapo per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
4. Paragavę pasūdykite pagal skonį, bet turėkite omenyje, jog sūrumo suteiks ir fetos sūris, tad nepersistenkite.
5. Papuoškite petražolėmis, feta ir grietine arba jogurtu (arba veganiniu sūrio pakaitalu, užbarstykite maistinių mielių).
6. Troškinį patiekite iškart arba pašildykite vėliau.
Pastaba: Vietoj padažo makaronams su saulėje džiovintais pomidorais galite naudoti kitokį makaronų padažą arba tiesiog luptus pomidorus savo sultyse. Tokiu atveju reikės dėti daugiau druskos ir, greičiausiai, šiek tiek saldumo, kad atsvertų pomidorų rūgštį. Galite įmaišyti šaukštą klevų sirupo arba rudojo nerafinuoto cukraus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai