Ingredientai
- Miltai 200 g tešlai
- Sviestas 130 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai ir 3-4 vnt. įdarui
- Actas 1 valg. š. tešlai
- Vanduo 2 valg. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai ir pagal skonį įdarui
- Pomidorai 9 vnt. mažų; įdarui
- Pienas 100 ml įdarui
- Grietinėlė 120 ml neriebios; įdarui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų pagal skonį; įdarui
- Sūris 80 g tarkuoto parmezano; įdarui
- Pesto padažas 3 valg. š. įdarui
- Čiobreliai 20 g įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą, įtieskite į kepimo indą ir subadykite šakute.
3. Pomidorus viršūnėlėse įpjaukite kryželiu. Kiaušinius išplakite su pienu, grietinėle, įberkite druskos, pipirų. Suberkite tarkuotą parmezaną (dalį palikite apibarstymui), išplakite. Įdėkite „Pesto“ padažo ir dar kartą išplakite.
4. Gautą masę supilkite ant tešlos. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių – plakinys turi sutirštėti. Sumažinkite karštį iki 160 laipsnių. Ant viršaus išdėliokite pomidorus, šiek tiek įspauskite, suberkite čiobrelius ir likusį parmezaną. Vėl šaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 minučių.
Knyga „Geri receptai 2“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai 2“