Ingredientai
- Pomidorai 500 g
- Imbieras 1 vnt. šviežio gabalėlis maždaug 4 - 5 cm
- Pipirai 4 vnt. aitriosios paprikos - galima ir mažiau
- Česnakai 4 skiltelės
- Cukrus 150 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Actas 120 ml vyno actas
Kaip gaminti
- Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį.
- Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą.
- Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite.
- Į troškintuvą dėkite pomidorų gabaliukus, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
- Statykite virti.
- Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–40 min., kol sutirštės.
Receptą atsiuntė Helena J.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita