Ingredientai
- Pomidorai 5 vnt. sunokę
- Ananasai 1 vnt. skardinė konservuotų gabalėlių
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Paprikos 2 vnt. po vieną saldžiąją raudoną ir geltoną
- Sviestas 2 valg. š.
- Laurų lapai 3 vnt.
- Garstyčios 1 g pagal skonį juodųjų
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Kuminai 1 g pagal skonį
- Kalendros 1 g pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Rudasis cukrus 2 g pagal skonį
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite gabalėliais.
- Saldžiąsias paprikas išvalykite, supjaustykite kubeliais.
- Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite visus birius prieskonius: garstyčių ir kalendrų grūdelius, cinamoną, gvazdikėlius, sumeskite ir laužytus laurų lapelius.
- Kai prieskonių mišinys smarkiai pakvips, į keptuvę įmeskite išvalytą kapotą aitriąją papriką ir smulkia trintuve tarkuotą imbierą. Viską gerai išmaišykite, sumeskite pomidorų ir paprikų gabalėlius, pagal skonį pasūdykite.
- Ant silpnos ugnies pagardą troškinkite apie 20 min., kol dalis skysčio nugaruos ir jis sutirštės.
- Galiausiai įmaišykite ananasų gabalėlius ir pagal skonį įberkite cukraus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita