Ingredientai
- Pomidorai 1500 g prinokusių
- Paprikos 1 kg saldžiųjų
- Cukrus 5 arbat. š.
- Druska 4 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 3 valg. š.
- Actas 30 ml 1,5 šaukšto baltojo vyno acto
Kaip gaminti
1. Pomidorus įpjauti, minutei panardinti į verdantį vandenį, nulupti, supjaustyti didokais gabalėliais.
2. Iš paprikų išvalyti sėklas, minkštimą supjaustyti žiedais arba juostelėmis.
3. Į pomidorus ir paprikas įmaišyti cukrų, druską, žiupsnelį pipirų, aliejų, actą. Ant mažos ugnies virti apie 20 min.
4. Supilstyti į tris puslitrinius stiklainius ir sandariai uždaryti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita