Ingredientai
- Bulvės 200 g virtos - tešlai
- Fetos sūris 80 g tešlai ir 2 valg. š. padažui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Miltai 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį, tešlai
- Sultys 1 valg. š. citrinų, pagal skonį, tešlai
- Krapai 1 arbat. š. smulkinti, pagal skonį, tešlai
- Džiovinti pomidorai 6 vnt.
- Špinatai 20 g 2 saujos šviežių špinatų lapelių
- Grietinė 100 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Avokadai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Vynas 100 ml sausas baltas
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Elektriniu plakikliu gerai išmaišykite visus blyneliams skirtus produktus, apie valandą masę palaikykite šaldytuve, tada šaukštu suformuokite blynelius, iškepkite juos kraštuose riebaluose ir atvėsinkite.
2. Špinatus nuplaukite, stambiai suplėšykite.
3. Pomidorus pamerkite į vyną, pagardintą Provanso žolelių mišiniu. Po 2 val. išgriebkite ir nusausinkite.
4. Du šaukštus fetos sumaišykite su grietine ir česnako skiltele.
5. Blynelius sluoksniuokite su špinatų lapeliais ir saulėje džiovintais pomidorais, tiekite su fetos ir grietinės padažu bei avokado kubeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita