Ingredientai
- Kiaušiniai 10 vnt. 4 vnt. tešlai ir 6 tryniai kremui
- Miltai 100 g
- Krakmolas 2 valg. š.
- Miltelinis cukrus 150 g
- Cukrus 100 g
- Šokoladas 150 g
- Sviestas 200 g
- Kava 2 arbat. š.
- Romas 4 arbat. š.
- Migdolai 2 valg. š. smulkinti
Kaip gaminti
- Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su 100 g miltelinio cukraus, suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, viską gerai sumaišykite.
- Baltymus išplakite, suberkite likusį miltelinį cukrų, atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Išteptą riebalais formą pabarstykite miltais ir supilkite biskvito tešlą. Kepkite ją 10–15 min. 180 °C temperatūroje.
- Iškeptą biskvitą paguldykite ant kepimo popieriaus ir pridenkite rankšluostėliu. Atvėsinkite.
- Gaminkite kremą: šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, suberkite kavos miltelius. Trynius išsukite su cukrumi. Šiltą šokoladą sumaišykite su sviestu ir kiaušinių tryniais, supilkite romą arba brendį.
- Biskvitą plonai aptepkite kremu ir pabarstykite smulkintais migdolais. Suvyniokite jį į ritinėlį, įsukite į foliją ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.