Ingredientai
- Batonas 4 riekės forminis arba kitaip - kvadratinis
- Kiaušiniai 2 vnt. išplakti
- Muskatas 1 žiupsnelis maltas
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Obuoliai 1 vnt. pusė obuolio skrebučiams ir kelios skiltelės - patiekimui
- Žemės riešutų sviestas: 4 valg. š.
- Sviestas 10 g gabalėlis kepimui
- Klevų sirupas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Nuo obuolio nulupkite žievelę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
- Visas batono riekeles aptepkite žemės riešutų sviestu. Ant vienos riekelės sudėkite obuolio griežinėlius ir suvožkite riekeles taip, kad suvožtinio viduje būtų žemės riešutų sviestu apteptos batono riekių puselės.
- Dubenėlyje kiaušinius išplakite su žiupsneliu muskato, cinamono ir citrinos sultimis. Suvožtinį įmerkite į šį plakinį taip, kad visas pasidengtų kiaušinių mase.
- Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Kepkite įkaitintoje keptuvėje po maždaug 1 minutę iš abiejų pusių.
- Iškepusius skrebučius išimkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu ir papuoškite obuolių skiltelėmis. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų