Ingredientai
- Pupelės 300 g baltosios
- Kiauliena 400 g nugarinė 200 g parūkyta šoninė
- Jautiena 300 g aviena
- dešra aštri (pvz., chorizo) 200 g
- Mėsos sultinys 500 ml
- Svogūnai 3 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Čiobreliai 4 vnt. šakelės šviežių
- Petražolės 4 vnt. šakelės šviežių
- Pomidorai 8 vnt. vyšniniai
- Česnakai 6 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1.Pupeles mirkykite per naktį. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Viską dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir ant silpnos ugnies virkite apie pusvalandį. Nukoškite sietelyje.
2.Pomidorus perpjaukite pusiau. Salierus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
3.Mėsą supjaustykite kubeliais ir pakepinkite troškintuve įkaitintame aliejuje. Dėkite šiaudeliais pjaustytą šoninę, salierus, pomidorus, česnaką, smulkiai kapotus čiobrelius ir petražoles.
4.Užpilkite sultiniu ir troškinkite 40 minučių. Sudėkite pupeles, morkas, riekelėmis pjaustytą dešrą, atsargiai išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite 45 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita