Ingredientai
- Miltai 280 g 180 g pagrindui ir 100 trupinių masei
- Cukrus 310 g 150 g pagrindui, 110 varškės masei ir 50 g trupinių masei
- Sviestas 185 g 125 g šalto pagrindui ir 60 g ištirpinto trupinių masei
- Grietinė 90 g 12–15 proc. riebumo; pagrindui
- Krakmolas 60 g pagrindui ir dar 2 valg. šaukšt. varškės masei
- Kiaušiniai 2 vnt. pagrindui
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š. pagrindui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagrindui
- Serbentai 500 g šaldytų (arba vyšnių, spanguolių); įdarui
- Cukraus pudra 2 valg. š. įdarui
- Varškė 400 g 9 proc.; varškės masei
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. varškės masei
Kaip gaminti
1. Tešlai skirtus visus produktus sumaišykite elektriniame virtuvės kombaine. Sudėkite ją į kepimo popieriumi išklotą 23×30 cm skardą ir delnais lengvai paspauskite prie dugno*.
2. Varškės masės produktus gerai išmaišykite ir paskleiskite ant tešlos viršaus. Ant viršaus suberkite uogas, sumaišytas su cukraus pudra.
3. Trupiniams ranka išmaišykite visus produktus ir pirštais tolygiai patrupinkite ant pyrago viršaus.
4. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Jei pyrago vidurys dar neiškepęs, pakepkite ilgiau.
*Knygoje rašo, kad maišyti reikia iki trupinių masės, bet man trupiniai neišėjo, tešla buvo lipni. Ir šiek tiek bijojau, kad galėjo kepimo milteliai blogai išsimaišyti. Todėl kitą kartą pirmiausia permaišyčiau sausus produktus ir tik tuomet jau viską dėčiau į kombainą. Nors realiai viskas gerai išėjo.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė, Velykos