Ingredientai
- Obuoliai 6 vnt. maži
- Cukrus 2 st. tešlai ir pakelis braškių skonio cukraus miltelių "Dansukker"
- Cinamonų lazdelė 6 vnt. plonų
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Grietinė 2 st. tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Miltai 2 st. "Ekstra" - tešlai
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. tešlai
Kaip gaminti
1. Tešlai kiaušinius ištrinkite su cukrumi, įmaišykite stiklinę grietinės. Į likusią grietinę įmaišykite kepimo miltelius. Miltus išmaišykite su vaniliniu cukrumi. Iš visų produktų išsukite tešlą.
2. Obuolius nuplaukite, ištraukite kotelius, nupjaukite viršūnes ir išskobkite vidų.
3. Pagal nurodymus ant pakuotės paruoškite braškių skonio cukraus miltelius, supilkite į išskobtus obuolius (nepripildykite iki viršaus).
4. Tešlą nestoru sluoksniu supilkite į sviestu pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą skardą. Ant viršaus vienodais atstumais išdėliokite obuolius, uždenkite atidėtomis virūnėmis, į jas įsmeikite po lazdelę cinamono. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius parus.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“