Ingredientai
- Sviestas 115 g kambario temperatūros - pagrindui
- Miltelinis cukrus 60 g pagrindui
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 - pagrindui ir 3 tryniai - įdarui
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š. 1 - pagrindui ir 1 - įdarui
- Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. - tarkuotos žievelės (autorė antrą kartą jos nedėtų) - pagrindui ir 1 arbat. š. - įdarui
- Migdolai 100 g pagrindui
- Miltai 230 g 180 g - pagrindui ir 4 valg. š. - įdarui
- Pienas 300 ml įdarui
- Obuolių sidras:(įdarui) 100 ml
- Cukrus 6 valg. š. įdarui
- Obuoliai 3 vnt. 3 - 4 didesnių spalvotų - įdarui
- Džemas 2 valg. š. abrikosų - įdarui
Kaip gaminti
- Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos.
- Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais.
- Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį.
- Išminkykite minkštutę tešlą ir pastatykite į šaldytuvą maždaug valandai.
- Atvėsusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą, šiek tiek didesnį, nei kepimo forma.
- Įklokite į skardą, suformuokite pakeltus kraštelius, dugną subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
- Kepkite 5–8 minutes ir leiskite atvėsti.
- Paruoškite pyrago įdarą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir citrinos žievele.
- Ant viršaus užpilkite vanilės, šlakelį pieno ir įmuškite trynius.
- Viską išmaišykite iki vientisos klampios masės.
- Toliau, plakant rankiniu plakikliu, pilkite likusį pieną ir sidrą.
- Gautą skystą masę supilkite ant pyrago pagrindo.
- Obuolius pjaustykite plonomis siauromis riekelėmis ir ant pyrago įdaro formuokite, dėliokite, sukite rožytes.
- Kiekvieną žiedą papuoškite šaukšteliu abrikosų džemo.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie pusvalandį. Pjaustykite tik pravėsusį.
Receptas iš: g-blogas.lt