Ingredientai
- Vištiena 1 kg filė
- Lazdynų riešutai 500 g
- Spanguolės 50 g džiovintų
- Petražolės 20 g kelios šakelės
- Krapai 20 g kelios šakelės
- Česnakai 1 vnt.
- Majonezas 30 g
- Aliejus 30 ml alyvuogių, moliūgų
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š. "Dansukker" Farino
- Sultys 2 valg. š. citrinų
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnis penkių rūšių pipirų
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnis maltų
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnis
- Druska 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi brendyje, nes pirktos jos per saldžios.)
2. Iš aliejaus, majonezo, citrinos sulčių, "Farino" cukraus, sojų padažo, visų prieskonių, druskos, smulkinto česnako ir riešutų, taipogi smulkintų žalymynų pagaminkite padažą.
3. Juo ištrinkite kepimo popierių ir klokite didžiausią vištienos gabalą, kurį irgi ištrinkite tyrele. Mėsos gabaliukus sumaišykite su padažu ir išklokite ant filė. Užbarstykite spanguolių ir suvyniokite vyniotinį. Galite vynioti į kepimo popierių. Palaikykite apie 3 val., kad pasimarinuotų ir kepkite apie 1 val. orkaitėje. Kad nesviltų, į skardą įpylkite vandens ir juo vis laistykite kepinį. Galiausiai vyniotinį paslėkite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita