Ingredientai
- Kuskusas 250 g
- Svogūnai 8 vnt. didesni
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Morkos 1 vnt.
- Moliūgai 150 g nulupto
- Cukinijos 150 g nuluptos
- Vištiena 300 g virtos
- Aliejus 80 ml
- Druska 1 arbat. š.
- Petražolės 1 arbat. š. žalių
- Bazilikai 1 arbat. š. žalių
- Kalendros 1 arbat. š. žiupsnelis
- Karis 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis miltelių
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolėmis. Orkaitėje uždengtame inde troškinkite apie 15 min. (recepto autorė kepė skardoje atvirai, tai išėjo kiek kietoki).
2. Daržoves ir vištieną supjaustykite kubeliais. Aliejuje apkepkite morkas su likusiais svogūnais ir paprika. Po to sudėkite smulkintą vištą, papriką, cukiniją, moliūgą. Įpjaustykite žalumynų, įberkite prieskonių ir dar patroškinkite, bet daržovės neturi subliukšti.
3. Kai pravėsta, pirštais, kas patinka kuskusui, sukimškite kuskuso masę į svogūnų puseles ir pašaukite į karštą orkaitę kelioms minutėms.
4. Iš lengvai pasūdytame vandenyje virtos morkos suformuokite "rožių" pagrindus, ant jų sudėkite "indelius" su kuskusu.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita