Ingredientai
- Morkos 2 vnt. vidutinės, supjaustytos 2 cm gabaliukais
- Pastarnokas 2 vnt. vidutiniai, supjaustyti 2 cm gabaliukais
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Pankolių sėklos 0,5 arbat. š.
- Laurų lapai 3 vnt.
- Imbieras 0,5 arbat. š.
- Ciberžolė 0,25 arbat. š.
- Aitrioji paprika 0,25 arbat. š.
- Aitriosios paprikos dribsniai 0,25 arbat. š.
- Aliejus 5 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Moliūgai 400 g supjaustyto kubeliais
- Džiovinti abrikosai 8 vnt. supjaustyti gabaliukais
- Avinžirniai 400 g virtų
- Vanduo 1,5 st. apie 1 stiklinė kuskusui ir 0,5 stiklinės daržovėms; gali reikėti daugiau
- Kalendros 1 sauja kapotos; patiekimui
- Harisa 2 valg. š. patiekimui
- Sviestas 1 valg. š. kuskusui
- Kuskusas 100 g
Kaip gaminti
1. Morkas ir pastarnokus suberiame į kepimo indą. Prieskonius – cinamono lazdeles, pankolio sėklas, lauro lapus, maltą imbierą, ciberžolę, aštrią papriką ir čilidribsnius, druską sumaišome su 5 šaukštais alyvuogių aliejaus. Visą šį miksą užpilame ant morkų su pastarnokais ir rankomis išmaišome, kad prieskoniai pasidengtų tolygiai. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 15 min.
2. Tuomet įdedame supjaustytą moliūgą. Toliau kepame dar 35 minutes.
3. Suberiame džiovintus abrikosus ir avinžirnius. Ir įpilame šiek tiek karšto vandens – vanduo daržovių apsemti neturi, bet svarbu, kad ant dugno jo būtų pakankamai. Grąžiname kepimo indą į orkaitę ir kepame dar apie 10 min.
4. Baigiant kepti daržovėms, kuskusą suberiame į dubenį, įberiame žiupsnį druskos, užpilame verdančiu vandeniu ar sultiniu – skysčio visada pilu apie 1 cm virš kruopų (maždaug per piršto storį) – ir sandariai uždengiame dangčiu ar maistine plėvele. Paliekame 10 min. Tuomet įdedame sviesto ir šakute „išpurename“ kuskusą.
5. Į lėkštę dedame kuskuso, ant viršaus daržovių, beriame kalendrų, jei norime, užsidedame harisos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai