Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis raudonasis
- Riešutai 200 g žemės
- Sezamų aliejus 100 ml užpilui
- Sojų padažas 3 valg. š. užpilui
- Imbieras 20 g gabalėlis šaknies - užpilui
- Česnakai 1 skiltelės užpilui
- Citrinos 1 vnt. sultys - užpilui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. užpilui
Kaip gaminti
1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite.
2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada pirštais nutrinkite odeles.
3. Paruoškite užpilą: sezamų aliejų sumaišykite su sojų padažu, citrinos sultimis, cukrumi, smulkiai tarkuotais imbierais, trinta česnako skiltele.
4. Serviravimo dubenyje kopūstus sumaišykite su riešutais, apšlakstykite paruoštu padažu ir išmaišykite.
Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų