Ingredientai
- Ryžių makaronai 200 g
- Jūrų gėrybių mišinys 150 g
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Morkos 1 vnt.
- Aitrioji paprika 3 vnt. viena salotoms ir kelios papuošimui
- Česnakai 2 skiltelės
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Rytietiškas saldžiarūgštis mangų padažas (pagal skonį) 3 arbat. š.
- Sezamo sėklos 50 g
Kaip gaminti
1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite.
3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį.
4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite jūrų gėrybes, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. kepinkite.
5. Kai viskas apskrus, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite, tada įmaišykite ryžių makaronus.
6. Viską išdėliokite į lėkštes ir papuoškite melisų lapeliais ir aitriąja paprika.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų