Ingredientai
- Kuskusas 250 g
- Miltelinis cukrus 5 valg. š.
- Razinos 50 g
- Džiovinti abrikosai 50 g
- Sviestas 50 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą.
2. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite vaisius nedideliais gabalėliais.
3. Užkaiskite puodą su kuskusu, sudėkite sviestą, įmaišykite miltelinį cukrų, razinas ir abrikosų gabalėlius, maišydama pakaitinkite porą minučių.
4. Išdėliokite kuskusą į lėkštes ir pabarstykite cinamonu. Šį desertą galite tiekti ir šaltą aukštose taurėse.
Kulinaro patarimas. Kuskusą dar galite pagardinti riešutais. Ypač tinka nesūdytos pistacijos. Jei tokių neturite, trumpai pamirkykite sūdytas pistacijas šiltame vandenyje, kad nusiplautų druska.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant mirkymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita