Ingredientai
- Paprikos 3 kg saldžiųjų
- Česnakai 130 g skiltelių
- Vanduo 500 ml
- Aliejus 325 ml
- Cukrus 200 g
- Druska 1 valg. š. rūpios
- Actas 3 valg. š. 30 proc.
Kaip gaminti
- Paprikas nuplaukite, išvalykite sėklas ir supjaustykite skersai platesniais šiaudeliais.
- Nulupkite česnakų skilteles, jas supjaustykite griežinėliais. Iš likusių produktų puode užvirkite marinatą, pakaitinkite apie dvi minutes.
- Sumeskite paprikas, česnakus ir virkite dar penkias–šešias minutes.
- Greitai atvėsinkite, tarkime, mišinį perpildami į kitą puodą. Padėkite šaltai ir laikykite penkias dienas, du ar tris kartus per dieną pamaišykite.
- Tada vėl užvirinkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15–20 minučių.
- Mišrainę supilkite į sterilius indus, sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita