Ingredientai
- Salotos 2 sauja švieži lapeliai
- Agurkai 2 vnt. ilgavaisiai
- Šoninė: rūkyta 400 g
- Petražolės 1 arbat. š. kapotos
- Krapai 1 arbat. š. smulkinti
- Česnakai 3 skiltelės agurkams marinuoti
- Citrinos 1 vnt. agurkams marinuoti - pusės sulčių
- Aliejus 4 valg. š. agurkams marinuoti
- Sojų padažas 1 arbat. š. agurkams marinuoti
- Imbieras 10 g Agurkams marinuoti - gabalėlis imbiero šaknies
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
- Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite, agurkus supjaustykite pusžiedžiais ir sumeskite į gilesnį dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
- Imbierus, česnakus sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir sojų padažu, užpilkite ant agurkų, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais. Valandą marinuokite.
- Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, berkite gerai nuvarvintų agurkų, išdėliokite šoninės juosteles. Salotas pagardinkite kapotais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita