Ingredientai
- Krabų lazdelės 2 vnt. pakuotės
- Avokadai 3 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių ir kremui šaukštelis nutarkuotos citrinų žievelės
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir kremui taip pat
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį ir kremui taip pat
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
- Varškė 200 g Kremui; pakelis riebios
- Grietinėlė 200 ml Kremui; indelis plakamosios grietinėlės
- Actas 1 arbat. š. ryžių; kremui
- Grietinė 1 valg. š. Kremui
Kaip gaminti
1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite į kelias stiklines taures.
3. Paruoškite varškės kremą: riebią varškę gerai ištrinkite su grietine, ryžių actu, prieskoniais ir nutarkuota citrinų žievele, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
4. Kremo krėskite ant salotų, puoškite petražolių šakele.
5. Salotas tiekite su skrudintos baltos duonos riekelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita