Ingredientai
- Bulvės 6 vnt. didesnės
- Lašiša 500 g rūkytos lašišų filė
- Gražgarstės 2 sauja
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Sultys 1 valg. š. citrinų, šlakelis padažui
- Jogurtas 100 g natūralus - padažui
- Garstyčios 1 valg. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite.
- Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal skonį berkite rupios jūros druskos ir bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi. Paruoštas bulves pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol dailiai apskrus. Atvėsinkite.
- Į salotų dubenėlius dėkite atvėsintų bulvių griežinėlių, berkite nuplautų ir nusausintų gražgarsčių, kaparėlių. Lašišų filė supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite ant salotų.
- Paruoškite padažą: jogurtą išsukite su garstyčiomis ir citrinų sultimis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.Salotas teikite su paruoštu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos