Ingredientai
- "Lollo Rosso" salotos 30 g
- Garbanotųjų salotos 20 g
- Gražgarstės 10 g
- Graikiniai riešutai 30 g
- Kriaušės 1 vnt. vidutinio dydžio
- Mėlynųjų pelėsių sūris 30 g
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š. kepimui: 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus sumaišytas su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Medus 1 valg. š. padažui
- Balzaminis actas 3 valg. š. padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį padažui
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.
2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą.
3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį. Kriaušę supjaustykite į keturias dalis ir ant didelės ugnies kepkite 3 minutes. Vaisiaus dalys turi būti traškios, aukso spalvos.
4. Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis – tai darykite atsargiai ir švelniai, antraip padažas bus per daug tirštas ir rūgštus. Įberkite juodųjų pipirų.
5. Salotas formuokite kaip bokštą: iš šonų išdėliokite kriaušės puseles, į jų vidurį dėkite Lollo Rosso ir garbanotųjų salotų, gražgarsčių, suberkite karamelizuotus riešutus, dėkite supjaustytą mėlynąjį sūrį. Paruoštas salotas apšlakstykite padažu.
Ossama Charafeddine |
Receptas virtuvės šefo Ossamos Charafeddine’o
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita