Ingredientai
- Salotos 1 vnt. Gūžė sviestinių ar kitokių švelnaus skonio salotų lapelių
- Pomidorai 8 vnt. po 4 nedidelius raudonus ir geltonus
- Daigintos pipirnės 1 vnt. indelis
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Varškės sūris 100 g Sūrio rutuliukams; riebaus
- Sūris 200 g Sūrio rutuliukams švelnaus kreminio; ir 100 g parmezano
- Česnakai 2 skiltelės Sūrio rutuliukams
- Aliejus 3 valg. š. Užpilui
- Citrinos 1 vnt. Užpilui šaukštas citrinų sulčių
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. Užpilui; pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir užpilui taip pat
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį ir užpilui taip pat
- Cukrus 1 arbat. š. Užpilui žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, dėkite ant salotų.
3. Pomidorus perjaukite per pusę, po lygiai išdėliokite lėkštėse.
4. Paruoškite sūrio rutuliukus: visus sūrius iki vientisos masės išmaišykite nedideliame dubenėlyje, išspauskite česnakus ir pagardinkite žolelėmis.
5. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir dėkite ant salotų, ant viršaus berkite pipirnių daigų, salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apliekite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita