Ingredientai
- Pomidorai 500 g mažų; gražu, jei naudosite įvairių spalvų
- Česnakai 3 skiltelės nenuluptos
- Alyvuogių aliejus 70 ml
- Vanduo 5 valg. š. drungno virinto
- Citrinos sultys 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
- Kuskusas 300 g perlinio
- Alyvuogės 100 g be kauliukų, supjaustytų griežinėliais
- Petražolės 1 sauja smulkiai kapotų šviežių, geriau plokščialapių
- Mėtos 1 sauja smulkiai kapotų šviežių
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai pasiruoškite pomidoriukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pomidoriukus perpjaukite perpus, sudėliokite ant skardos perpjautąja puse į viršų. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Skardos šone dėkite ir česnako skilteles. Kepkite 40–60 min., kol pomidoriukai bus iškepę ir po truputį ims ruduoti kraštai. Leiskite pusvalandį atvėsti.
2. Kol kepa pomidoriukai, pasiruošite kuskusą. Išvirkite jį dideliame kiekyje vandens pagal instrukcijas ant pakuotės, o tada perliekite šaltu vandeniu, suberkite į dubenį, kuriame ruošite patiekalą, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite (taip kuskuso „žirniukai“ nesulips).
3. Pomidoriukams atvėsus metas ruošti padažą. Didžiąją jų dalį berkite į kuskusą, o keletą meskite į elektrinio trintuvo indelį, ten pat pilkite ir likusį aliejų, porą trejetą šaukštų vandens, citrinos sultis, dėkite iškepusias ir nuluptas česnako skilteles, berkite druskos, pipirų ir viską sutrinkite iki tyrelės, paragaukite, ar nieko netrūksta.
4. Į dubenį su kuskusu ir keptais pomidoriukais berkite ir pjaustytas alyvuoges, visas žoleles, o tada užpilkite padažą ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
5. Tai gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir garnyras, jis puikiai išsilaikys iki kitos dienos, tad pietų dėžutėje galės keliauti su jumis į biurą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams