Ingredientai
- Šamas 1 vnt. šviežias; arba 500-600 g šamo filė
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Batonas 2 riekės
- Pienas 70 ml
- Sviestas 30 g tirpinto
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Žuvies prieskoniai 1 valg. š. citrininių
- Druska 1 arbat. š. jūros
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Džiūvėsiai 100 g maltų
- Aliejus 6 valg. š. kepimui
- Laurų lapai 0,25 arbat. š. maltų
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Žuvies mėsą be didesnių kaulų sumalkite kartu su morka, svogūnu bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, supilkite tirpintą sviestą, suberkite šaukštą krakmolo, jūros druską ir prieskonius, išmaišykite.
2. Paruoštai masei leiskite pusvalandį pastovėti.
3. Formuokite maltinukus, apvoliokite džiūvėsėliuose. Pirmiausia apkepkite juos keptuvėje su įkaitintu aliejumi, o tada įpilkite stiklinę vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite apie 15 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vaikams, Vakarienei