Ingredientai
- Datulės 0,5 st. džiovintų
- Kokosų drožlės 0,25 st.
- Saulėgrąžos 0,5 st. geriausia naudoti saulėgrąžų sviestą
- Avižos 0,75 st. maltų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palikite pabrinkti.
2. Maisto smulkintuvu sumalkite datules su šiek tiek likusio skysčio iki vientisos masės (ji turėtų priminti tirštą karamelę). Palikite masę smulkintuvo inde.
3. Kokoso drožles pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti ir įgaus rusvą atspalvį.
4. Į smulkintuvo indą sudėkite visus likusius ingredientus ir malkite, kol tolygiai išsimaišys. Jei naudojate baltymų miltelius, jų reikės 1/3 stiklinės, jei ne, tuomet juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį.
5. Iš masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus. Jei norite, galite juos apvolioti kokoso drožlėse (taip jie nelips prie rankų ir bus patogesni transportuoti).
6. Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai