Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Saulėgrąžos 2 valg. š. mirkytų
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Tahini pasta 4 valg. š. arba žemės riešutų sviesto
- Medus 1 valg. š. galima dėti ir 2; arba 4 minkštos datulės
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. išspaustos sultys
- Saulėje džiovinti pomidorai 5 vnt. gabalėliai
- Druska 1 žiupsnelis
- Bazilikai 2 vnt. šakelės šviežių
- Petražolės 2 vnt. šakelės šviežių
Kaip gaminti
Į maisto kombainą suberkite gerai nuplautas ir valandą mirkytas saulėgrąžas, nuluptos ir supjaustytos cukinijos gabaliukus, saulėje džiovintus pomidorus, žoleles, krėskite tahini pastos, berkite prieskonius, pilkite aliejų, medų ir citrinos sultis, sužerkite sumaltas saulėgrąžas. Pasūdykite nemažu žiupsniu druskos ir viską sumalkite, kad susidarytų košelė.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai