Ingredientai
- Saulėgrąžos 40 g
- Moliūgo sėklos 40 g
- Lazdynų riešutai 115 g šiek tiek pasmulkintų
- Migdolai 80 g šiek tiek pasmulkintų
- Džiovintos spanguolės 40 g
- Razinos 75 g
- Kynvos (bolivinės balandos) 1 st. išvirtų ir atšaldytų
- Rudasis cukrus 85 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Jogurtas 1 st. tiršto natūralaus graikiško
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
- Speltos kviečių grūdai 140 g viso grūdo
Kaip gaminti
Visas šio pyrago viršus nusėtas sėklų ir riešutų mišiniu, kuris stebuklingai suteikia keksui malonaus traškumo.
Tiesą pasakius, net nežinau, ar šiam kepiniui labiau tinka kekso, ar vaisinės duonos pavadinimas... Spręskite patys!
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C.
2. Dubenyje sumaišykite saulėgrąžas ir moliūgo sėklas bei lazdyno riešutus ir migdolus. Atidėkite 1/2 stiklinės šio mišinio į šalį kekso viršui padengti.
3. Į likusį mišinį įmaišykite džiovintas spanguoles, razinas, virtas kynvas, cukrų, kepimo miltelius, kiaušinius, jogurtą, vanilę ir miltus ir viską išmaišykite.
4. Masę suverskite į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą 10x20 cm kekso formą. Viršų apibarstykite atidėtu mišiniu ir labai švelniai įspauskite į kekso masę.
5. Kepkite 1 valandą ir 10 minučių, arba kol keksas bus visiškai iškepęs ir sausas viduje.
6. Palikite pravėsti ir tik tada išimkite iš kekso formos bei pjaustykite. Laikykite sandariai uždaromame inde šaldytuve savaitę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai