Ingredientai
- Slyvos 450 g mėlynųjų
- Obuoliai 200 g saldžiarūgščių
- Svogūnai 1 vnt. mažas
- Česnakai 2 skiltelės
- Imbieras 1 valg. š. tarkuotos šaknies
- Actas 250 ml raudonojo vyno
- Rudasis cukrus 250 g
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis džiovintos
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniai 1 arbat. š. 0,5 - kiniškų penkių prieskonių mišinio
Kaip gaminti
- Iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite jas į keturias dalis.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
- Susmulkinkite česnakus.
- Visus produktus sudėkite į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite maišydami, kol sutirštės.
- Sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita