Ingredientai
- Sviestas 200 g 175 - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui
- Miltai 300 g tešlai
- Cukrus 200 g 100 - tešlai ir 100 - įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - tešlai
- Slyvos 1 kg vengrinės - įdarui
- Citrinos 1 vnt. sultys - įdarui
- Razinos 50 g įdarui
- Cinamonas 1 arbat. š. įdarui
- Migdolai 100 g skaldytų - įdarui
Kaip gaminti
1. Iš sviesto, miltų, cukraus ir kiaušinio trynio išminkykite vientisą tešlą, padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.
2. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus (galima dar pasmulkinti). Apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi, razinomis, cinamonu.
3. Sviestą ištirpinkite ir jame kepinkite skaldytus migdolus, kol pagels.
4. Iš pusės kiekio tešlos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais pateptą apskritą formą. Paskleiskite kepintus migdolus, sukrėskite slyvų masę.
5. Likusią tešlą stambiai sutarkuokite ir trupiniais apdenkite slyvų masę. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Iškepusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė