Ingredientai
- Slyvos 600 g 500–600 g
- brendis arba viskis 4 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Rudasis cukrus 1 st. ir 1 šaukštas rudojo cukraus (atskirai)
- Miltai 1 st.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 125 ml
- Sviestas 20 g lydytas
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite į keturias dalis ar pusiau. Sudėkite į indą. Įberkite šaukštą rudojo cukraus, cinamono, supilkite brendį. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 minučių.
2. Užmaišykite tešlą: kiaušinius išsukite su ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Po truputį suberkite miltus. Pilkite sviestą, pieną, nuo slyvų susidariusį skystį ir viską gerai išplakite.
3. Platų indą ar kelis nedidelius ištepkite sviestu, sudėkite slyvas ir viską užpilkite tešla.
4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Slyvų skanėstą vėsinkite apie 15 minučių, tuomet gausiai apibarstykite miltiniu cukrumi.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita