Ingredientai
- Slyvos 6 vnt. gerai prinokusios mėlynosios
- Sūris 150 g kreminis, pvz.,„Philadelphia"
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų smulkintų (gali būti ir kitokių džiovintų žolelių prieskoniai)
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kaulą ir gražiai išdėliokite ant plokščios lėkštės.
2. Į kreminį sūrį suberkite trintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonėlių, pagal skonį pasūdykite.
3. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės. Puoškite žalumynais.
4. Skanu patiekti su baltos duonos skrebučiais.
Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g. ) sumaišytu su 2-3 šaukštais majonezo (skaniausia, „Helman‘s“, bet gali būti ir kitoks).
Receptą atsiuntė Elena Šimkienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita