Ingredientai
- Faršas 500 g kalakutienos faršas - kukuliams
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas - kukuliams, trynys - sriubai
- Manai 2 valg. š. kukuliams
- Krakmolas 40 g 1 valg. š. kukuliams ir 1 arbat. š. sriubai
- Prieskoniai maltai mėsai (kukuliams) 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis - kukuliams
- Druska 30 g 1 arbat. š. kukuliams ir 1 valg. š. sriubai
- Aliejus 50 ml kepimui
- Bulvės 500 g šviežios
- Paprikos 2 vnt. 1 saldžioji ir 1 gabalėlis aitriosios
- Morkos 2 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Pomidorų padažas 4 valg. š.
- Grietinė 2 valg. š.
- Bazilikai 1 valg. š.
- Petražolės 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.
2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.
3. Gautą troškinį sutrinkite į vientisą masę, sumaišykite su 2,5 litrais vandens ir užvirkite. Supilkite šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėkite grietinę, padažą ir pamažu supilkite ant kukulių. Sudėkite prieskonius ir virkite, kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.
Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus, bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita