Ingredientai
- Avokadai 1 vnt.
- Šaldyti žirneliai 40 g
- Morkos 4 vnt.
- Bulvės 2 vnt.
- Lašiša 150 g filė
- Ikrai 1 valg. š. dirbtinių raudonųjų
- Grietinė 2 valg. š.
- Varškė 2 valg. š. riebios
- Gražgarstės 40 g
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežiai maltų
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Avokadą nuplaukite, nulupkite, kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Morkas ir bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
4. Visas daržoves sumeskite į gilesnį dubenį, sumaišykite su grietine, varške ir ikrais. Salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kapotais žalumynais.
5. Tiekite suformavusios dailius bokštelius su gražgarstės salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita