Ingredientai
- Sojų mėsa 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Natūralus sultinys 2 st.
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Pievagrybiai 10 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 2 arbat. š. skardai patepti
- Konservuoti sojų pupelių daigai 20 g
Kaip gaminti
1. Sojų kubelius užpilkite karštu sultiniu ir palaikykite apie 1,5 val., iki išmirks.
2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, pakepinkite šaukšte sviesto. Kai jie dailiai pagels, sumeskite griežinėliais pjaustytus salierus, stambiais šiaudeliais tarkuotas morkas, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 5 min. patroškinkite. Kelis šaukštus troškinio palikite kotletukams papuošti.
3. Pievagrybius nulupkite. Išmirkusius sojų kubelius gerai nuspauskite ir sumalkite mėsmale kartu su pievagrybiais.
4. Atvėsintas keptas daržoves sumaišykite su sojų ir pievagrybių mase, įmuškite kiaušinius, suberkite kapotas petražoles ir viską gerai išmaišykite. Iš faršo formuokite norimos formos kotletukus, juos dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
5. Tiekite papuošusios šaukštu morkų ir salierų troškinio, su nuvarvintais sojų pupelių daigais. Valgykite su mėgstamu pomidorų padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita