Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. pusės gūžės šviežio
- Faršas 300 g 300 - 400 g kiaulienos
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3
- Paprikos 2 vnt. kelių griežinėlių raudonos ir geltonos
- Citrinos 1 vnt.
- Aliejus 3 valg. š. 3 - 4
- Sojų padažas 2 valg. š. 2 - 3
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Laurų lapai 2 vnt.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Petražolės 20 g smulkintos
Kaip gaminti
1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite.
2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, įpilkite apie 2 litrus vandens, sojų padažo ir virkite, kol daržovės suminkštės. Virdami įspauskite citrinų sulčių.
3. Tiekite su grietine ir apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė