Ingredientai
- Žirniai 1 st.
- Faršas 400 g 400 - 500 kiaulienos
- Svogūnai 2 vnt.
- Bulvės 2 vnt. didelės
- Morkos 1 vnt. didelė
- Aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis malti
- Aštrūs maltos mėsos prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 20 g smulkinti
Kaip gaminti
1. Žirnius pamerkite bent kelioms valandoms (geriau per naktį) ir išvirkite sūdytame vandenyje. Tik nepervirkite, jie turi būti kietoki. Bulves ir morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į pravėsusius žirnius.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, faršą ir apkepkite. Pagardinkite mėsos prieskoniais, čiobreliais, pipirais ir druska. Faršą sukrėskite ant žirnių ir gerai išmaišykite.
3. Į aliejumi pašlakstytą kepimo indą (geriausiai tinka molinis) sudėkite žirnių košę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita