Ingredientai
- Sviestas 250 g arba margarino, šalto; tešlai
- Miltai 2 st. tešlai
- Kefyras 1 st. tešlai
- Soda 0,5 arbat. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. po 0,5 šaukštelio tešlai ir įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. viršui aptepti
- Salierai 1 vnt. nedidelis gumbas arba didesnio gabaliukas; įdarui
- Cukinijos 1 vnt. maža; įdarui
- Baklažanai 1 vnt. mažas; įdarui
- Porai 0,5 vnt. įdarui
- Kopūstai 200 g įdarui
- Morkos 1 vnt. įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. įdaro daržovėms pakepinti
Kaip gaminti
1. Ant lygaus paviršiaus suberkite miltus, padarykite juose duobutę ir į ją per burokinę tarką sutarkuokite sviestą (ar margariną), suberkite druską, su kefyru sumaišytą sodą. Kapokite viską plačiu peiliu, kol ingredientai susijungs, tada greitai viską suminkykite į vientisą tešlą.
2. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir pernakt).
3. Paruoškite įdarą. Per burokinę tarką sutarkuokite morką ir salierą, baklažaną ir cukiniją supjaustykite smulkiais šiaudeliais, kopūstą – plonomis juostelėmis (galite dėti ir kitų patinkančių daržovių, tik svarbu, kad jos nebūtų itin sultingos, sausesnės tinka labiau). Visas daržoves pakepinkite įkaitintoje keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės, pakvips, kepindami gardinkite pipirais, druska, jei norite, ir patinkančiomis žolelėmis (tinka raudonėliai, čiobreliai, petražolės).
4. Apvalų ar keturkampį kepimo indą patepkite riebalais. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą padalykite į dvi dalis: 2/3 (apačiai) ir 1/3 (viršui). Didesniąją dalį iškočiokite ir išklokite kepimo formos dugną bei šonus. Krėskite ant viršaus įdarą, išlyginkite.
5. Iškočiokite ir likusią tešlą, supjaustykite plačiomis juostelėmis ir apdėliokite jomis pyrago viršų. Patepkite paplaktu kiaušiniu.
6. Dėkite pyragą į iki 180°C laispnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35–45 min., – kol viršus paruduos, o daržovės bus akivaizdžiai iškepusios.
7. Leiskite kiek pravėsti ir valgykite. Pyragas skanus ir atvėsęs.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai